سیستم مدیریت محتوای آسمان آبی

توسعه و طراحی های تحت وب

سیستم مدیریت محتوای آسمان آبی

توسعه و طراحی های تحت وب

اوراکل


اوراکل (ORACLE) :

بانک اطلاعاتی

Oracle 8i-9i-10g / محصول Oracle اوراکل پراستفاده ترین پایگاه داده در سراسر دنیا است. این محصول سال‌ها است که در بازار محصولات نرم‌افزاری وجود دارد و تقریبا هر سال نسخه‌ی جدیدی از آن تولید می‌شود.
سال 1977 لری الیسون، باب ماینر و اد اوش شرکتی به نام اتحادیه نرم‌افزارهای رابطه‌ای یا RSI تشکیل دادند که با استفاده از زبان‌های C و SQL یک RDBMS به نام اوراکل تولید کردند. اولین محصول این شرکت در سال 1979 وارد بازار شد. نسخه 2 آن، روی سیستم PDP11 و تحت سیستم عامل RSX11 کار می‌کرد و بلافاصله در سال 1980 روی سیستم DEC VAX انتقال یافت.
نسخه 3 اوراکل در سال 1983 وارد بازار شد که تغییراتی در زبان SQL بوجود آورد و کارایی سیستم را بهبود بخشید. این نسخه برخلاف نسخ پیشین خود کاملا با زبان C نوشته شده بود. اتفاق مهم در این سال تغییر نام شرکت بود که از RSI به اوراکل تغییر کرد. در 1984 نسخه 4 به بازار آمد که نخستین نسخه‌ای بود که Read Consistency را شامل می‌شد. نسخه بعدی آن در سال بعد یعنی در 1985 عرضه شد که اولین نسخه Client/Server محسوب می‌شد.
اوراکل در 1988 نسخه 6 خود را ارائه داد که روی انواع سیستم عامل‌ها قابل اجرا بود. نسخه 7 این محصول در سال 1992 به بازار آمد و شامل تغییرات زیادی در زمینه افزایش کاربری حافظه، CPU و I/O بود. این نسخه کاملا ویژگی‌های RDBMS را دربرگرفت. نسخه 8 در 1997 معرفی شد که در آن امکان پیاده سازی اشیاء و چند قابلیت و ابزار جدید مدیریت گنجاندهشده بود.
اوراکل 9 در 2001 ارائه گردید که رابط کاربری ساده‌تر و قدرت ادغام با JAVA را داشت. همچنین در سال 2003 نسخه 10 اوراکل عرضه شد که تحولی شگرف در عرصه پایگاه داده‌ها بوجودآورد.
اوراکل روی هر نوع کامپیوتر � از سوپر کامپیوترها تا کامپیوترهای شخصی � کار می‌کند و تقریبا روی تمام آنها به یک شکل عمل می‌نماید. این مزیت اوراکل سبب شد تا کاربران و توسعه‌دهندگان بیشتری داشته باشد. در حال حاضر بیش از 70 درصد شرکت‌های تجاری از این پایگاه داده‌ها استفاده می‌نمایند. Yahoo، CNN، CBS و CDNOW از جمله نمونه‌های اینگونه سایت‌ها هستند.


ریشه کلمه اراکل چیست؟
اراکل به معنای پیشگویی و غیب گویی و به معنای معبد یا پرستشگاه و نیز به معنای مصون از خطا و منزه از گناه می باشد.
یکی از اولین مشتریان و متقاضیان اصلی اراکل سازمان CIA بود. Ellison و Miner پروژه ای برای سازمان CIA طراحی کردند که نام رمز ورودی آن Oracleبود. پس از آن لری الیسون و روبرت ماینر تصمیم گرفتند که محصول تجاری خود را با این نام به بازار عرضه کنند. بدین ترتیب Oracle به عنوان محصول تجاری و نام کمپانی آنها معرفی شد.
امروزه نام موتور RDBMS بانک اطلاعاتی،Oracle می باشد.

موقعیت اراکل:
Home Page: http://www.oracle.com
FAQ: http://www.orafaq.com

Address: Oracle Corporation 500 Oracle Parkway redwood Street
CA 94065 United States of America

رقبای اصلی اراکل کدام شرکتها می باشند؟
مهمترین رقبای تجاری بانک اطلاعاتی اراکل عبارتند از :
CA with Ingres
IBM with DB/2
Informix with Informix DB
Microsoft with Access, SQL Server
Software AG with ADABAS
Sybase with their Sybase System
Postgre SQL (free open source Database)

مهمترین رقبای تجاری برنامه های کاربردی بانک اطلاعاتی، عبارتند از:
SAP (R/2 and R/3)
Baan
People Soft

Database اراکل بر چه اساسی سرعت بیشتری نسبت به سایر رقبای خود دارد؟
یکی از معیارهای سنجش کارآیی بانک اطلاعاتی تعداد Transaction های همزمانی است که در واحد زمان توسط آن بانک اجرا می گردد. به این قابلیت در بانک اطلاعاتی Transaction Processing Performance Council (TPC) گفته می شود. اراکل بالاترین قابلیت TPC را نسبت به سایر بانکهای اطلاعاتی دیگر دارد. بنابراین یکی از قابلیتهای بانک اطلاعاتی اراکل پردازش تعداد زیاد Transaction های همزمان می باشد.

اراکل چگونه متقاضیان خود را بعد از خرید محصول حمایت می کند؟
زمانی که یکی از محصولات اراکل را خریداری کردید، از یک حمایت دوره ای رایگان برخوردار
می شوید. بسته به نیاز شما یک قرارداد حمایتی منعقد می شود که شرکت اراکل سه سطح حمایت خود را به نامهای زیر اعلام می دارد:
Oracle Bronze
Oracle Silver
Oracle Gold
زمانی که شما به عنوان متقاضی ثبت شدید، یک (Customer Support Identification) CSI دریافت
می کنید که این شماره تعیین کننده هویت فرد حمایت شونده از جانب شرکت اراکل می باشد که حتماً باید به خاطر سپرده شود تا در موقع لزوم با ارائه این شماره از کمک اراکل برخوردار شوید. در این زمان اراکل یک (TAR) Technical Assistance Request برای تشخیص مشکل شما باز می کند. TAR بر اساس سطوح درخواستی زیر برای رفع مشکل اقدام می کند :

اولویت اول : مشکل بحرانی.
اولویت دوم : مشکل جدی.
اولویت سوم : مشکلات ناچیز.
اولویت چهارم : درخواست اطلاعات.

تاریخچه اراکل
1978 : شرکت Relational Software Inc که بعداً اراکل نامیده شد، تاسیس شد.
1978 : اراکلVersion 1 تحت RSX در PDP-11 با حد اکثر حافظه 128 KB اجرا شد. (بر اساس زبان اسمبلی نوشته شد.) اراکل Version 1 به شکل رسمی معرفی نشد.
1980 : اراکلVersion 2، اولین بانک اطلاعاتی رابطه ای



مؤسس شرکت اوراکل یعنی لری الیسون و باب اوتس قبل از تأسیس شرکت روی پروژه ای برای CIA کار می کردند . این پروژه که اوراکل نام داشت بنا بود تا با داشتن مقادیر زیادی اطلاعات بتواند تا جواب تمام سؤال های پرسیده شده توسط اپراتور را با مراجعه به مخزن اطلاعات بدهد. ( اوراکل در اساطیر یونانی الهه الهام است. ) این دو نفر پس از پایان این پروژه شرکتی تأسیس کرده و آن را به همین اسم نامگذاری کردند.
تاریخچه ORACLE
سال 1977 لری السیون ، باب ‏ماینر و اداوتس با یکدیگر شرکتی را تشکیل دادند که (اتحادیه نرم افزارهای رابطه ای) یا (RSI) نام داشت . این شرکت با استفاده از زبان های Cو SQL یک RDBMS به نام (اوراکل) را تولید کرد که خیلی زود نمونه اولیه آن آماده شد . در سال 1979 ، اولین محصول شرکت RSI به مشتریان بازار نیز تحویل داده شد . نسخه 2 اوراکل ، روی سیستم Digital PDP-11 و تحت سیستم عامل RSX-11 اجرا شد و بلافاصله به سیستم DEC VAX انتقال یافت .
در سال 1983 ، نسخه 3 اوراکل به بازار آمد . در این نسخه ، تغییراتی در زبان SQL به وجود آمد ، کارایی سیستم بهبود یافت و برخی پیشرفت های دیگر نیز صورت گرفت . این نسخه ، بر خلاف نسخه های دیگر اوراکل به طور کامل با C نوشته شده بود . در این زمان بود که شرکت RSI نام خور را به شرکت اوراکل تغییر داد .
در سال 1984 ، نسخه 4 اوراکل بیرون آمد . این نسخه علاوه بر سیستم VAX ، سیستم عامل IBM VM را نیز پشتیبانی می کرد . نسخه 4 ، اولین نسخه ای بود که (سازگاری در عمل خواندن ) را نیز شامل می شد . نسخه 5 که در سال 1985 تولید شد ، گامی مهم به شمار می آمد ، چرا که برای اولین بار سیستم متقاضی/ سرویس دهنده (Client/Server) به کمک (Net*SQL) در آن گنجانده شده بود . به علاوه ، نسخه 5 اولین نسخه ای بود که تحت MS-DOS عمل کرده و از حد 640 کیلو بایت فراتر می رفت .
در سال 1988 ، شرکت اوراکل نسخه 6 را ارائه داد . این نسخه ، امکان قفل کردن همراه با پیشرفتهایی در عملکرد و کارایی سیستم (شامل توانایی های تولید دنباله ها و نوشتن معوق) صورت گرفت . اوراکل نسخه 6 ، روی انواع سیستم ها قابل اجرا بود . سال 1991 ، شرکت اوراکل ویژگی سرویس دهنده موازی را در نسخه 1/6 سیستم RDBMS خود تحت DEC VAX ارائه داد. پس از آن بود که ویژگی مزبور روی سایر سیستمها نیز قابل استفاده شد .
اوراکل 7 که در سال 1992 به بازار آمد ، شامل تغییرات بسیاری در کاربری حافظه ، CPU و ورودی / خروجی بود . اوراکل 7 به طور کامل ویژگی هایی از RDBMS را شامل می شد که کاربران چندین سال از آنها استفاده می کردند . در این نسخه ، برای به کار بردن هر چه آسانتر برنامه ، ابزارهایی نظیر DBA*SQL ارائه شد.
… و بالاخره در سال 1997 ، شرکت اوراکل نسخه 8 نرم افزار خود را معرفی کرد که در آن امکان پیاده سازی ((اشیاء)) و چند قابلیت و ابزار جدید مدیریت گنجانده شده بود . در سایت اوراکل اطلاعات سودمندی درباره محصولات اوراکل و ابزارهای کمکی توسعه آن – که به ویژه برای برنامه نویسان مناسب است – در دسترس می باشد .
مدیر یا کاربر اوراکل بودن ، هر چند ممکن است حرفه یا مقامی خوشایند بوده و امتیازات فراوانی را در اختیار شخص قرار دهد ، ولی در عین حال بسیار طاقت فرسا و پر مسئولیت است .
مختصری درباره بانک اطلاعاتی(( Oracle))
از دیر باز مهمترین فاکتور در صنعت نرم افزار وIT داده ها یاDATA بوده است، لذا همیشه انتخاب بستری مناسب جهت ذخیره اطلاعات ازاهمیت بالایی برخوردار بوده است . اولین تکنولوژی که در این خصوص شکل گرفت سیستمهای مدیریت فایل بود که هنوز هم توسط تعدادی از شرکتها و موسسات مورد استفاده قرار می گیرد اینگونه سیستمها دارای ضعفهایی بوده و هست که در ذیل به برخی از آنها می پردازیم :
1-عدم کنترل صحت اطلاعات توسط خود سیستم .
2-ضریب ایمنی پایین داده ها (به طور مثال با خاموش کردن ناگهانی کامپیوتر و یا قطع و وصل برق در هنگام نوشتن ویا خواندن اطلاعات توسط سیستم اطلاعات از بین رفته یا خراب و بهم ریخته می شود.
3-ضریب ایمنی پایین سیستم (به طور مثال کاربران خبره تر می توانند خارج از محیط نرم افزار به تغییر اطلاعات پرداخته و سوء استفاده نمایند.(
4-سرعت پایین در دسترسی به اطلاعات با افزایش داده ها.
5-. عدم توانایی در نگهداری حجم زیاد اطلاعات.
6-عدم توانایی در سرویس دهی به تعداد کاربر زیاد (این سیستمها معمولاً برای یک تا چهارکاربر بیشتر طراحی نشده است).
7- عدم توانایی در کنترل همزمانی سیستم هنگام استفاده در شبکه.
برخی از اینگونه سسیتمها عبارتند از FoxPro ، Dbase ،Btrive ،Paradox .
با توجه به ضعفهای ذکر شده سیستمهای دیگری مطرح گردید که به سیستمهای مدیریت بانکهای اطلاعاتی یا RDBMS معروف شده است . اینگونه سیستمها علاوه بر اینکه ضعفهای ذکرشده در بالا را رفع نموده امکاناتی را نیز به آن اضافه نموده است . معروف ترین بانکهای اطلاعاتی دردنیاعبارتنداز Oracle ،DB2 ، Informix ،SqlServer .
Oracle را می توان قویترین بانک اطلاعاتی در دنیا نام برد طبق آمار گیری مرکز IT آمریکا 75 درصد شرکتهای بزرگ در آمریکا واروپا از بانک اطلاعاتی Oracle استفاده می نمایند‌ ،در واقع Oracle را می توان شکست ناپذیر ترین بانک اطلاعاتی در جهان نامید.
در زیر برخی از مزایای این بانک اطلاعاتی ذکر شده است :
1- کنترل صحت اطلاعات توسط سیستم به صورت اتوماتیک (یعنی خود بانک اطلاعاتی از ورود اطلاعات غیر معتبر جلوگیری می‌نماید).
2- ضریب ایمنی بالای سیستم (عدم از بین رفتن اطلاعات را تضمین کرده و بهم ریختگی و خرابی به هیچ عنوان وجود ندارد).
3-ضریب امنیتی بالای سیستم (این خاصیت عدم دسترسی غیر مجاز کاربر به اطلاعات را تضمین می نماید.توجه به این نکته ضروری است که Oracle جهت حفاظت سیستم دارای 14 لایه امنیتی می‌باشد این در حالی است که SqlServer شرکت Microsoft فقط دارای یک لایه امنیتی می باشد).
4- سرعت بالا در دسترسی به اطلاعات در حجم انبوه .
5- توانایی نگهداری حجم انبوه اطلاعات (برای مثال Oracle امکان نگهداری سه بیلیون Tablespace و هر Tablespace قابلیت نگهداری 1022 فایل و هر فایل قابلیت نگهداری 1022 جدول را دارا می باشد . ضمناً هر جدول می تواند دارای هزار ستون و تعداد سطرهای نامحدود باشد).
6- توانایی سرویس دهی به تعداد زیادی کاربر همزمان بدون کاهش محسوس زمان پاسخگویی سیستم (با داشتن سخت افزار مناسب با استفاده از این بانک اطلاعاتی می‌توان تا بیش از بیست هزار کاربر همزمان را سرویس دهی نمود).
7-امکان کنترل همزمانی در سیستم شبکه.
8-امکان تعریف سیستم جهت انجام اتوماتیک عملیات پشتیبان‌گیری از اطلاعات (مثلاً می توان سیستم را طوری برنامه ریزی نمود که راس یک ساعت به طور روزانه ، هفتگی ، ماهانه و یا در تاریخ مشخص اقدام به پشتیبان‌گیری از اطلاعات نماید).
9-. امکان آرشیو نمودن Online اطلاعات (یعنی به محض وارد نمودن اطلاعات جدید یا تغییر ، اطلاعات جدید یا تغییر کرده در محل دیگری مانند دیسکهای نوری نیز ذخیره گردد تا در صورت خرابی سخت افزار کلیه اطلاعات قابل بازیابی باشد).
10- با استفاده ازابزارRecovery Manager امکان بازیابی سریع و راحت اطلاعات وجود دارد .
11-ابزار EnterPrise Manager امکان کنترل و مدیریت بانک اطلاعاتی را به طورساده وVisual می دهد.
11-امکان مدیریت و کنترل سیستم به صورت Remote Accsess وجود دارد.(یعنی:کاربران می توانند از محلهای دیگر با استفاده از خطوط تلفن به سیستم وصل شده و در صورت داشتن مجوز به کنترل و ومدیریت بانک اطلاعاتی بپردازند).

نظرات 2 + ارسال نظر
میلاد 8 اردیبهشت 1390 ساعت 02:50 ب.ظ http://www.limooee.com

سلام دوست من
ببین این مقاله به کارت میاد....!
http://allarticle.ir/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D9%88%DB%8C%D8%AF%D8%A6%D9%88-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D9%85/#more-63880

م 14 اردیبهشت 1390 ساعت 11:59 ق.ظ http://mahsa68.blogsky.com

سلام مرسی که بهم سر زدی از نصیحت خوبی که کردی تشکر
حالا اگه میخوای بخندی که درد دل بگیری برو به وبلاگ دیگم یه سری بزن راستی نظر یادت نره ها



http://biakhande.blogsky.com

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد